Stoły chłodnicze – urządzenia kilku funkcyjne.

Niewielkie zaplecze w lokalach gastronomicznych to prawdziwa zmora. Nie można umieścić w nich wszystkich niezbędnych urządzeń do pracy. Co w wypadku, gdy nie mamy jak zmieścić szaf chłodniczych i stołów roboczych? Wystarczy zastosować stoły chłodnicze. Publikacja ta będzie w głębszy sposób omawiała te maszyny.

Stoły chłodnicze – kilku funkcyjne produkty.

Tak jak napisaliśmy, stoły chłodnicze są w stanie wykonać, co najmniej dwa zadania. Pierwsze to przechowywania produktów łatwo psujących się. W ich wnętrzach panuje obniżona temperatura mieszcząca się w zakresie od 2°C do 8°C. Wartości te są optymalne do tego, by produkty nie ulegały rozkładowi oraz nie namnożyły się bakterie.

 Osoba pracująca przy stole chłodniczym.

Natomiast druga funkcjonalność, jaką uzyskamy po zakupie stołów chłodniczych to miejsce do codziennej pracy. Większość produktów wyposażonych jest w górny blat ze stali nierdzewnej, gdzie możemy wykonywać pewne czynności. Dzięki temu nie będziemy musieli posiadać dodatkowego mebla.

Już sami Państwo widzą, że maszyny te łączą w sobie kilka cech innych urządzeń. Co za tym idzie, będziecie mogli zaoszczędzić miejsce w swoim lokalu gastronomicznym, a zdarzają się sytuacje, że jest ono bardzo cenne.

Rodzaje stołów chłodniczych.

Stoły chłodnicze, jak można wywnioskować z nazwy, posiadają w swojej budowie agregat chłodniczy.  Jednak może być on umiejscowiony w różnych miejscach. Właśnie ze względu na ten parametr rozróżniamy:

  • Stoły chłodnicze z agregatem bocznym – w tego typu urządzeniach sprężarka znajduje się z prawej bądź lewej strony. Niestety takie umiejscowienie dodatkowo zwiększa wymiar całej maszyny. Jednak w zamian w jej wnętrzu mamy do dyspozycji pełną przestrzeń przechowalniczą. Dobry wybór, jeżeli nie jesteście zbytnio ograniczeni przez przestrzeń.

 Stół chłodniczy z agregatem z lewej strony.

  • Stoły chłodnicze z agregatem dolnym – w tych rozwiązaniach agregat umieszczany jest pod komorami przechowalniczymi. Rozwiązanie to jest o wiele mniejsze niż przedstawiane powyżej. Dlatego będą one dobrze się wpasowywały w mniejsze lokale gastronomiczne. Niestety kosztem zmniejszenia całkowitych rozmiarów również przestrzeń magazynowa została uszczuplona. Warto mieć to na uwadze.

 Stół chłodniczy z agregatem umieszczonym na dole.

Stoły chłodnicze – rozwiązanie dla małych lokali.

Stoły chłodnicze to dobre urządzenia dla właścicieli mniejszych lokali gastronomicznych. Pozwalają one mocno oszczędzić ilość zużywanego miejsca, a wykonują prace dwóch innych często stosowanych elementów wyposażenie gastronomii.  Właśnie z tych względów warto je zakupić. Jeżeli zdecydujecie się na ten krok, zapraszamy wówczas pod adres: www.wyposazenie-sklepowe.pl. Znajdziecie tam bogatą ofertę na tego typu rozwiązania. My dziękujemy za uwagę. Do następnego razu!

Poprzedni artykuł3 kluczowe porady na dobry sen – jak się wyspać i dobrze zregenerować organizm?
Następny artykułJaki smartwatch wybrać?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj